Vendégszerző · 6 nappal ezelőtt · 3 perc

Büntetésből a kínaiban veszem a lányom ruháit

A kamaszok nevelése nem könnyű, különösen, ha a zaklatás is befigyel. De mi történik akkor, ha a saját gyereked viselkedik zsarnokként?

Egy anyuka pontosan ezt a forgatókönyvet éli át, és az interneten kér tanácsot, hogyan kezelje a kamasz lánya zaklató viselkedését.

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Egy nemrég megjelent Reddit-posztban megosztotta, hogy 11 éves lánya, aki most megy a hatodik osztályba, csúfolja azokat az osztálytársait, akiknek nem telik márkás ruhákra és cipőkre. 

„Elegem van belőle, és nem mintha sok pénzünk lenne. Nem értem, hol tanulta ezt a hozzáállást” – tette hozzá. – Én évekig ugyanazt az olcsó cipőt hordtam. Úgy tűnik, a barátai is osztják ezt a hozzáállást, és a lányom úgy tesz, mintha sokpénzünk lenne, hogy lenyűgözze ezeket a barátait”.

„Nekem és az apjának ellentétes nézeteink vannak a kérdésben – folytatta. – El akarom vinni a kínaiba, hogy onnan kelljen iskolai ruhákat és cipőket választania. Az apja szerint ez kegyetlenség. Ti mit gondoltok?

A Reddit-társak is előálltak a gondolataikkal a témával kapcsolatban. Az egyik legtöbb szavazatot kapott kommentben egy felhasználó azt írta: 

„Ez nem kegyetlenség. Ami kegyetlen, az az, hogy kigúnyoljuk azokat, akik nem engedhetnek meg maguknak ennyit. A zaklatásnak igazolt hatása van, néha hosszú távonis. Addig kell fellépni ezzel a felszínességgel szemben, amíg nem késő.

Válaszul az eredeti posztoló kifejtette, hogy emiatt ő és a lány apukája nem értenek egyet. 

„A férjemet gyakran zaklatták az öltözködése miatt, és nem akarja, hogy a lányának ugyanezt kelljen átélnie. De igazad van, a lányunk az, aki rombolja mások önbizalmát, és neki is ebből a szemszögből kell látnia. Köszönöm.”

Néhány felhasználó azt javasolta, hogy közvetlenül beszélgessen a gyerekkel, és írasson bocsánatkérő levelet minden olyan gyereknek, akit személyesen (vagy online) zaklatott. Mások úgy vélik, hogy egy erőteljesebb megközelítés segítene, és azt javasolják, hogy írassák be a gyereket terápiára, valamint kötelezzék munkára a helyi jótékonysági szervezeteknél, ha már többször figyelmeztették, de ennek nem volt foganatja.

Anita

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük