Vendégszerző · 2023.05.24 12:36 · 3 perc

Bárhogy és bárhol vagy sehogy és sehol – a babák alvásáról (videóval)

Ha a babák alvásáról esik szó, akkor a téma tipikusan két pólus köré összpontosul. Az egyik, hogy miért nem alszik végre ez a büdös kölyök (azaz cukimuki kisbaba) – és lássuk be, ez a pólus dominál egy átlag babás család életében. A másik, hogy milyen képtelen helyeken és testhelyzetekben képesek kidőlni a babák.

Én most az utóbbira hoztam egy aranyos videót, ami jó apropó arra is, hogy összeszedjem az Anyás-Apás babaalvásról/altatásról eddig megjelent cikkei közül a legérdekesebbeket.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Előbb lássuk a videót:

Aztán a témában eddig megjelent cikkekből egy kis válogatást:

Amikor már minden trükköt kipróbáltál, mindent bevetettél, de még mindig nem alszik a baba, akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon nem követsz-e el valamilyen hibát. Itt az 5 leggyakoribb hiba.

A közösségi oldalakon rengeteg cuki és trendi tippet látni a babaszoba stílusos berendezéséhez. De érdemes ügyelni, hogy az esztétikai szempontok ne írják felül a biztonsági szabályokat. Itt vannak a legfontosabb szempontok a biztonságos alvási körülmények megteremtéséhez.

Sok családban szinte már játszmázásba csap át a szülők és a gyerekek között, mikor kell ágyba menni – és egyáltalán szükség van-e a délutáni alvásra. Ebből a cikkünkből kiderül, hogy érdemes-e harcolni azért, hogy aludjon a gyerek.

Örök igazság, hogy ott, ahol a baba nem alszik, a felnőttek se igen hunyják le a szemüket. De ki számolja azt, hogy a baba 1. születésnapjáig hány éjszaka jut alvás a 365-ből? Ebből a cikkből kiderül.

Ahogy nőnek a gyerekek, úgy követelnek egyre későbbi lefekvési időt maguknak. Eláruljuk, hogy jó-e az, ha nincsenek szabályok, és például egy 10 éves gyerek addig marad fenn éjszaka, ameddig csak szeretne.

Abba szinte minden szülő beletörődik, hogy egy kisgyerek mellett nem alszik úgy és annyit, ahogy szeretne. De hogy az alváshiány már a terhesség alatt megérkezik?

Az anyák egymás közötti versengésének, az „anyaolimpiának” kiemelt versenyszáma, kinek mennyire jó alvó a babája. Ebből a cikkből kiderül, hogy kell-e aggódnod, ha a gyereked ebben a versenyszámban csak a „futottak még” kategóriában végez.

Fotó: Freepik

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük