Vendégszerző · 2023.06.18 08:40 · 3 perc

Egypetéjű ikrek, és ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban szültek

Az egypetéjű ikrek születése nem számít extrém ritkaságnak. (Az egy- és kétpetéjű ikrek közötti különbségekről itt írtunk legutóbb.) Az viszont már talán nagyobb szenzáció, ha egy egypetéjű ikerpár mindkét tagja ugyanazon a napon, ugyanazon a kórházban ad életet gyermekének.

Bár ezúttal nem ikreknek.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Az elmúlt 23 évben az egypetéjű ikertestvérek, Rebecca és Christina ugyanazon a napon ünnepelték a születésnapjukat, hiszen egypetéjű ikrek. Mostantól azonban gyermekeik születésnapja is közös, hiszen a pennsylvaniai ikerpár ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban hozta világra első gyermekét. Rebecca kislánya május 25-én éjfél után 7 perccel született, akit Raylynnnek nevezett el. Alig több mint 13 órával később, 13 óra 17 perckor egy szomszédos szobában jött a világra Christina kisfia, aki a Xavian nevet kapta. Amellett, hogy az unokatestvérek ugyanazon a napon születtek mindössze néhány óra különbséggel, még a méreteik is szinte teljesen megegyeztek: Raylynn 3800 grammal és 50 centiméterrel született, Xavian 4000 grammal és 51 centiméterrel.

10 + 1 kérdés ikrekről: igaz vagy sem? – kvíz

Rebecca és Christina mindössze 15 percnyire laknak egymástól, és azt mondják, szerencsés véletlen volt, hogy egy időben estek teherbe.

„Érdekes volt látni, mennyire különbözőképpen éljük meg a terhességünket. Christinának reggeli rosszullétei voltak, meg más hasonlók, de nekem semmi ilyesmi. De jó volt, hogy együtt élhettük át a 9 hónapot, és ha bármi problémánk volt, megbeszélhettük egymással”

– mondja Rebecca.

Christina azt mesélte, hogy amikor Rebecca május 23-án bement a kórházba, hogy megindítsák a szülését, ő is vele tartott, hogy támogassa. Aztán másnap ő is kórházba került, miután elfolyt a magzatvize.

Az ikertestvéreket és babáikat egy napon belül hazaengedték a kórházból, éppen időben ahhoz, hogy az anyukák május 29-én megünnepelhessék saját születésnapjukat.

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Ikrek, de máshol és máskor születtek

30 évesen születtek az ikrek

Egy baba helyett négyes ikrek érkeztek

Ikrek, az egyik lombikbaba, a másik természetes úton fogant. Lehetséges?

Egyik fekete, másik fehér, mégis ikrek

Sziámi ikrek szülei vagyunk – együtt vagy külön?

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük