Anyás-Apás · 2019.03.07 10:02 · 2 perc

Matematikaprofesszor mint bébiszitter

Vírusként terjed az interneten egy Twitteren megosztott fotó, melyen egy amerikai matematikaprofesszor úgy vezeti le a táblára rótt egyenleteket, hogy közben egy hordozóban egy cuki babát is tart. Ráadásul a baba nem is az övé, hanem az egyik hallgatóé.

Sokaknak tetszett, keveseknek nem.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Pár napja már megosztottam ezt a fotót az Anyás-Apás Facebook-oldalán. Nagyon szerettétek ezt a fényképet, sok megosztást és lájkot kapott, ezért azt gondoltam, itt is megér egy posztot.

A fotót a Twitteren posztolta ki egy diák. Történt, hogy az egyik hallgató a kislányával volt kénytelen előadásra menni, mert nem volt senki, aki vigyázott volna a gyerekre. Kicsit félt, hogy milyen fogadtatásra talál, hogy gyerekkel együtt jelenik meg az előadóteremben, de kellemesen csalódnia kellett. Nathan Alexander professzor nem jött zavarba, hanem felajánlotta, hogy az előadása megtartása közben mellesleg vigyáz is a babára. „Csak jegyzeteljen nyugodtan, addig jól megleszünk mi a gyerekkel” – mondta a hallgatónak az atlantai matematikaprofesszor. A hírek szerint a baba mindvégig jól viselkedett, sőt az előadás vége felé el is aludt.

A fotó azóta csaknem 200 ezer lájkot kapott és több mint 40 ezren osztották meg.

A fényképet legtöbben imádták, és kiemelték, hogy igazi pédakép egy olyan oktató, aki nemcsak a száraz számok világában igazodik el kiválóan, de emberségből is jelesre vizsgázott. Volt persze pár fanyalgó is, aki szerint az egyetem nem bölcsőde és nem gyermekmegőrző, és aki nem tudja megoldani az előadásra járást, annak nem kötelező egyetemre járni. A professzor pedig jobban tenné, ha inkább az egyenletekre figyelne.

Szerinted? Támogatod vagy ellenzed, hogy a professzorok bébihordozóban tartsanak előadást?

#apák

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük