Anyás-Apás · 2021.01.02 10:48 · 5 perc

Mérgező nagyszülők: nálatok van kedvenc unoka?

Egy anya a közösségi médiában kért tanácsot: mit tegyen, ha a férje szülei csak az egyik unokájukat szeretik, akit drága ajándékokkal halmoznak el, míg a másikról tudomást sem vesznek. Úgy tűnik ráadásul, nem elég, ha a mérgező nagyszülőket igyekeznek kizárni az életükből.

Mindennapi játszmák, mindennapi küzdelmek, mindennapi viták. Te hogyan oldanád meg?


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Egy anya a közösségi médiában mesélte el a történetüket és azt, hogyan jutottak el odáig, hogy minden kapcsolatot megszakítottak a férje szüleivel. De úgy tűnik, a nagyszülők nem adják fel.

A házaspár két kislányt nevel: az idősebbik a nő első házasságából született, a kisebbik gyerek pedig közös. Igazi mozaikcsalád. Ami akár jól is működne, de ezúttal nem működik jól. Az ok: az apai nagyszülők a nagyobbik gyereket teljesen ignorálják, míg a velük vérségi kapcsolatban álló kisebbiket kényeztetik és extravagáns ajándékokkal halmozzák el. A házaspár végül nem bírta nézni ezt a szembetűnő kivételezést és ajtót mutattak a nagyszülőknek.

A videón, amit mostanra már csaknem 10 millióan láttak, az anya ezt magyarázza:

„Az, hogy a férjem szülei mennyire kirívóan másként kezelik a két gyereket, idén vált teljesen nyilvánvalóvá. Az első házasságomból származó kislányom egy olcsó ruhát kapott tőlük hetekkel a születésnap után. Egyszerűen csak a bolti zacskóban nyújtottak át neki, és még azt sem várták meg, hogy kibontsa, nem érdekelte őket, hogy tetszik-e neki. Nemsokára eljött a kisebbikünk szülinapja is, ő a közös gyerekünk. A nagyszülők aznap hozzánk autóztak ajándékokkal megrakodva, melyekre ránézésre is a sokszorosát költötték, mint a másik gyerek ajándékára. Elvitték a kicsit ebédelni, a kedvenc ételét rendelték és azt énekelték neki, hogy „boldog szülinapot”.

A férj végül kénytelen volt szembesíteni őket, mennyire nyilvánvalóan kivételeznek az egyik gyerekkel és hanyagolják a másikat, ami nyilvánvalóan nem vezet jóra. A nagyszülőknek nem tetszett a dolog, és váltig tagadták, hogy a szülők jól látnák a helyzetet. Ezért megkérte őket, hogy ha nem tudnak változtatni a viselkedésükön, akkor inkább ne is menjenek hozzájuk.

Az anyós később írt egy üzenetet a menyének, amiben azzal vádolta, hogy ő „mosta át” a drága kicsi fiacskájának az agyát.

Ezt is olvasd el: Lájkokkal mért anyai büszkeség

Több hónapos mosolyszünet következett a nagyszülőkkel, mígnem az anya észrevette, hogy az apai nagyszülők titokban, a szülők háta mögött, tudtuk és beleegyezésük nélkül üzeneteket küldözgetnek az unokáknak, ami megint csak felbőszítette a párt.

Több ezer komment érkezett a videóhoz. Valaki ezt írta:

„Egy olyan gyerekként, aki egy hasonló szituációban a kedvezményezett gyerek volt (Amitől még ma is rossz érzés tölt el), azt mondom: a gyerekek egyszer majd meg fogják köszönni a döntéseteket. Azt, hogy nem hagytátok, hogy a nagyszülők éket verjenek közéjük és ellentéteket szítsanak a családban.”

Egy másik kommentelő éppen egy egykor ignorált gyerek szemével nézte a történetet, de ő is hasonló következtetésre jutott:

„Gyerekként velem sem bántak egyenlően, ezért örülök, hogy a nagyszülőkkel való szakítás mellett döntöttetek. Egy csomó szívfájdalmat spóroltatok meg a jövőre nézve.”

A harmadik kommentelő egészében látta a történetet:

„Ha eljutottatok erre a pontra, akkor ez egy hasznos döntés volt. Biológiai unokájuk vagy sem, tökmindegy, egy család vagytok, ahol mindenki megérdemli az egyenlő bánásmódot.”

Nos, te hogyan döntenél?

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

A te gyereked, de nem én vagyok az anyja – újra a mozaikcsaládokról

Segítség, utálom a mostohafiamat!

Az anyósom titokban engem les, a férjem meg eltűri

Az anyósom nem hajlandó nevén nevezni a gyerekemet

Két dolgot kell megtennie az anyósomnak, hogy babázhasson

Szívem, az anyám is végignézi a szülésedet, ugye nem baj?

Hogyan védjem meg a feleségemet a szülei nyelvétől?

Hogyan védjem meg a feleségemet a szülei nyelvétől?

Legtöbbször a gyereken veszekszünk az anyósékkal

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük